GREUS PROBLEMES COMUNS EN ELS NOSTRES PROJECTES A L'ÍNDIA, SENEGAL I COLÒMBIA! (Maig 2021)

GREUS PROBLEMES COMUNS EN ELS NOSTRES PROJECTES A L'ÍNDIA, SENEGAL I COLÒMBIA!

Com els mitjans d'informació difonen àmpliament aquestes últimes setmanes, els efectes de la pandèmia i de més d'un any de confinaments estan generant problemes molt seriosos en nombrosos països de tot el món. Les nostres contraparts a Mumbai, Medellín i Dakar, responsables de dur a terme els nostres projectes infantils en aquestes ciutats, s'estan confrontant amb problemes molt greus en la infància dels suburbis, ja que les restriccions educatives s'eternitzen, amb una greu absència de mitjans disponibles digitals per seguir mínimament a distància certs processos de reforç infantil i juvenil. Falten xarxes, terminals, telèfons, etc. S'estan perdent generacions completes d'alumnes.

La població suburbial pateix a més greus mancances de subsistència alimentària, per la pèrdua radical d'ingressos i pel retorn i èxode a les zones rurals per evitar la pandèmia descontrolada a les ciutats, que ha desbordat la disponibilitat de vacunes per complet.

El desarrelament i la lluita per sobreviure està fent estralls en les famílies ja de per si molt precàries, que es manifesten a més amb greus problemes larvats de conflictivitat civil, augment de la delinqüència i enfrontaments socials molt sagnants als carrers.

PROiNFANTS se sent solidari amb aquesta situació tan dura en els territoris en què treballa, alhora que presta tota l'atenció possible als seus col·laboradors sobre el terreny, desitja transmetre aquesta preocupació als seus socis i simpatitzants, així com difondre aquesta realitat a la nostra pròpia societat, perquè entenem que la solució a aquesta situació pandèmica i social agreujada, només serà global o no serà.

Una consciència planetària apareix com a imprescindible per a la nostra espècie.

Joan A. Pons-Serés
President de PROiNFANTS

Ara més que mai hem d’ajudar a TOTA la INFÀNCIA.

Col·labora amb PROiNFANTS, la pandèmia també ataca l’educació dels nens i nenes més vulnerables.