Aasara

Número 24 - Març 2014

Actualitat AASARA

Projecte Petit Sol
Nuevo proyecto: clínica móvil
Nuevo proyecto: clínica móvil

El dia 22 de desembre passat vam prendre la decisió, amb caràcter extraordinari, de complementar a la ONG Vita Mundi, amb la que treballem en xarxa, en un projecte d’emergència excepcional, consistent en aportar recursos per a l’adquisició d’aliments infantils per a bebès de menys de 2 anys, destinats a 86 famílies amb 120 nens, de l’àrea de Ciutat Meridiana (Barcelona) .
La realitat de pobresa extrema en aquesta barriada, com en d’altres de la nostra perifèria urbana, amb índexs d’atur superiors al 50%, es va manifestar l’any 2013 i això ens ha empès, encara que provisionalment, a reforçar aspectes nutricionals concrets no contemplats per cap altre organisme. Pensem que, entre tots, estem contribuint a crear vincles directes molt solidaris amb determinades realitats locals del nostre país.
Si en un futur ens necessiten, esperem poder respondre, sense que això impliqui desviar-nos de la nostra missió i valors vinculats amb la situació d’emergència extrema infantil de la ciutat de Mumbai.

 

Actualitat AASARA

Ampliació del projecte del Taller d’Educació de Tall i Confecció al Slum de Dindoshi

Nuevo proyecto: clínica móvilNuevo proyecto: clínica móvilGràcies a la col·laboració del nostre patrocinador Grupo PRIVATA hem pogut ampliar el projecte en curs i comprar aquest trimestre tres màquines de cosir totalment noves per a poder substituir les més velles que seran cedides a alumnes destacades per a poder millorar la seva independència econòmica treballant per a la comunitat a les seves pròpies cases.Històries de vida

Història de vida - Shreyansh Mishra, 9 anys
Pooja Ajay

El Shreyansh és un nen de 9 anys que viu, amb els pares i una germana, en un dels slums d'Andheri East (Mumbai).
Fa un parell d'anys, el Shreyansh va ser seleccionat pel projecte de suport a infants amb discapacitat que Aasara desenvolupa amb la seva contrapart, Cheshire Home Mumbai. Aleshores, en Shreyansh, que té paràlisi cerebral, amb prou feines podia seure, mantenir-se dret o caminar. No tenia control dels esfínters.
El projecte l'ha anat acompanyant en el seu canvi de vida, des de l'exclusió cap a la inclusió:
• Inicialment, mitjançant fisioteràpia intensiva i algun suport ortopèdic, va millorar considerablement la posició corporal, l'equilibri i la mobilitat.
• A continuació, el monitor especialitzat es va concentrar en desenvolupar-li la parla i altres capacitats: agafar coses amb les mans, mirar als ulls, saber socialitzar... Als pares, especialment a la mare, se'ls van donar consells i guies per aconseguir que el Shreyansh aprengués a anar al lavabo.
• Amb aquestes capacitats bàsiques, el Shreyansh estava a punt per a una educació convencional. No va ser fàcil, però se'l va poder inscriure a l'escola més propera. Es van fer sessions de sensibilització, per als altres nens i per al personal de l' escola, a més d'entrenar i donar suport als seus professors.
El Shreyansh continua anant a classe amb un bon rendiment acadèmic. A més, el projecte li ha facilitat una cadira adaptada que li permet estar assegut durant les llargues classes i escriure còmodament en una posició adequada. Tot plegat forma part de l'orientació integral del projecte. A la foto se'l veu amb el President d'Aasara durant la seva visita anual del passat novembre.
Ara el Shreyansh està desitjant, cada matí, anar al col·legi i estar amb els seus amics de l'escola, a on també va la seva germana gran.

Altres notícies

Donació Noces d’Or. Gràcies Renovació del banc fotogràfic de la web

El passat mes de gener els pares d’una bona amiga d’Aasara, que volen romandre en l’anonimat, van fer les seves Noces d’Or i van demanar a totes les persones que ho celebraven amb ells que no els hi fessin cap regal, sinó que fessin una donació a la nostra ONG.
Des d’aquí els volem donar les gràcies de tot cor i fomentar l’exemple que ha donat aquest matrimoni. Aquestes donacions ens permetran seguir endavant amb els nostres projectes per treballar per una vida millor de tots els infants beneficiats. Moltes gràcies!!! I sobretot moltes felicitats per les seves Noces d’or!!!

Us volem informar que estem actualitzant permanentment la nostra web i que hem renovat l’àlbum fotogràfic. Podeu veure totes les fotos en aquest enllaç (http://www.aasara.org/album.html)

Pooja Ajay

Sensibilització

Sopar Solidari 7 de juny

Bollywood SolidarioUs volem fer saber que estem preparant el sopar solidari indi a benefici d’Aasara pel dissabte 7 de juny a Sant Cugat amb la col·laboració del restaurant Mon Secret.
Guardeu-vos aquesta nit per gaudir d’un autèntic menú i ambient indi amb tots els vostres amics i familiars! Us enviarem més informació ben aviat!

Donatius La Caixa
Ara pots fer directament els teus donatius des de la pàgina d´inici de la web d Aasara.

Canal Aasara a You Tube Aasara a Facebook Aasara a Facebook Aasara a Facebook www.aasara.org


© Aasara News
www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d' Aasara, només has d' enviar un correu a info@aasara.orgSi no veus correctament el butlletí fes clic aquí