Aasara

Número 23 - Juny 2013

Actualitat AASARA

Nou projecte: clínica mòbil

Nou projecte: clínica mòbilCom a mínim, cinc dels 19 milions d’habitants de Mumbai, viuen als slums en condicions infrahumanes sense tenir cobertes les seves necessitats més bàsiques d’alimentació i de higiene i, per tant, exposats a contraure tota mena de malalties com ara el raquitisme, la tuberculosi, la desnutrició i la falta de vitamines a més de la poliomielitis, tot i la massiva campanya que s’ha fet per eradicar-la. També hi ha el xarampió que es pot prevenir amb vacunes, l’anèmia que afecta a la majoria de les embarassades i nenes adolescents i les diarrees, causades sovint per la contaminació de l’aigua i que són una de les causes principals de mortalitat infantil.

En aquest difícil context sociosanitari és on la Clínica Mòbil aten a centenars de persones que no tenen accés a una atenció mèdica de qualitat. Aquest projecte que executa la nostra contrapart Sisters of Charity of St. Anne, començarà a ser cofinançat per Aasara.

Nou projecte: clínica mòbilDos professionals de la salud, una infermera i una assistenta, recorren diàriament amb la Clínica Mòbil diversos barris de barraques : Bolanagar, Kasinagar, Ambednagar, Gandhinagar, Ramdew Park, tots a Mira Road.

Des de la Clínica Mòbil proporcionen immediatament als pacients assistència i medicaments gratuïts, identifiquen nous malalts i , els qui pateixen malalties greus com VHI, els traslladen a l’hospital on podran rebre el tractament adequat. També s’imparteixen coneixements sobre salud i higiene, prevenció de la sida i les seves causes, síntomes i tractament de la desnutrició que afecta a gairebé el 50% dels nens i nenes menors de tres anys.

L’objectiu principal de la Clínica Mòbil és assistir aquests col·lectius desfavorits i prevenir el màxim de malalties concienciant sobre la salut als habitants d’aquests barris marginals.

Història de vida

Pooja Ajay
Pooja Ajay

Pooa Ajay és el nom d’aquesta nena amb cara d’àngel. Encara no té cinc anys i ja ha conegut l’infern. La seva història és molt dramàtica, una experiència traumàtica que deixa seqüeles molt profundes. La seva mare la va abandonar poc abans que el seu pare, que se suposa que l’havia de cuidar i protegir, va abusar d’ella sexualment d’una manera tan brutal que va tenir que ser hospitalitzada i operada per la gravetat de les seves lesions.

Va estar un mes ingressada a l’hospital, després les autoritats se’n van fer càrreg i un cop recuperada la van portar a la residència femenina d’Ankur, gestionada per la nostra contrapart Sisters of Charity of St.Anne on ara viu envoltada de nenes i atencions. Amb tot el que ha viscut, és increïble que sigui tan carinyosa i alegre, sempre té un somriure als llavis. El seu pare va ser detingut i empresonat.

Aquesta és tan sols una de les moltes violacions que es cometen diariament a l’India. Afortunadament la societat índia està reaccionant i va prenent consciencia dels drets de les dones. El detonant de la indignació pública va ser quan, al desembre de 2012 , una estudiant va ser violada en grup gairebé fins a la mort.

Sensibilització

Bollywood Solidari Participació en la 17ª Fira per la Terra

Bollywood SolidariSara Barrera, vocal de la Junta de Aasara i membre del grup artístic Bollywood Diamonds, va organitzar els dies 23 de març, 4 d’abril i 4 de juny passats unes classes de dansa Bollywood solidàries a benefici d’Aasara.

Les dues primeres es van fer a l’espai Coco-Mat, a Barcelona i la última a la Biblioteca Central de Castelldefels en el marc de “Tastant...l’Índia”, una setmana dedicada a l’Índia i la seva cultura.

“Ballar Bollywood per una bona causa”, aquest era l’objectiu d’aquesta activitat i s’ha aconseguit,ja que aquesta iniciativa ha comptat amb la participació de moltes persones amb ganes de disfrutar i de col·laborar en un projecte solidari. Els diners recaptats han estat destinats íntegrament a finançar els projectes que desenvolupem a Mumbai.

Estem molt contents i agraïts perquè ha estat tot un èxit! Esperem repetir ben aviat!

Participació en la 17ª Fira per la TerraPer segon any consecutiu, Aasara va estar present a la 17a Fira per la Terra celebrada els dies 21 i 22 d’abril al Parc de la Ciutadella i al Passeig Lluís Companys de Barcelona.

Van ser dos dies intensos. Vam rebre moltes visites d’amics, simpatitzants i de persones interessades a conèixer els projectes que realitzem amb els nens i nenes del carrer. Com és habitual, vam exposar una selecció de productes d’artesania índia i de llibres relacionats amb la seva cultura.

Els tallers de maquillatge de Bollywood i de tatuatges de henna van tenir molt d’èxit entre els petits i els grans. També vam comptar amb la presència al nostre stand del jove escriptor Amin Sheikh firmant el seu llibre autobiogràfic “La vida és la vida, soy gracias a ti”, la commovedora història d’un nen del carrer, la seva, un gran exemple de la capacitat de superació i de resiliència de l’ésser humà.

Donatius La Caixa
Ara pots fer directament els teus donatius des de la pàgina d´inici de la web d Aasara.

Canal Aasara a You Tube Aasara a Facebook www.aasara.org


© Aasara News
www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d' Aasara, només has d' enviar un correu a info@aasara.orgSi no veus correctament el butlletí fes clic aquí