Aasara

Número 14 - Març 2011

Actualitat AASARA

Vota per Aasara en el programa 'Tú eliges: tú decides' de Caja Navarra

En el marc del programa 'Tú eliges: tú decides' de la Fundación Caja Navarra (CAN), aquest 2011 podeu donar el vostre suport a tres dels projectes que Aasara porta a terme a Mumbai. Aquests projectes estan enquadrats en les vuit grans línies d'actuació social de CAN. Sigueu o no clients de l'entitat bancària, podeu escollir fins a un màxim de tres projectes i teniu de termini fins al 31 de desembre, moment en el qual es tancarà la convocatòria.

Street children del slum de Dindoshi

Programa de nutrició-escolarització per a 100 nens/es a Mumbai, Índia

Número de projecte: 17161.
Vota aquí

Proyecto Outreach 2

Suport integral i manteniment de la nova residència-orfenat en Borivili Tal, Mumbai

Número de projecte: 20368.
Vota aquí


Street children del slum de Dindoshi

Adquisició d'un vehicle 4x4 per al transport escolar i d'urgències

Número de projecte: 22149. Vota aquí

Juntament amb la nostra contrapart, Sisters of Charity of Ste. Anne, hem posat en marxa un programa trianual al cor del slum de Ganeshnagar, on hem instal·lat una cabina de repartiment d'aliments on treballen tres voluntaris locals. Es subministra mig litre de llet cada matí a cada un dels 100 nens/es del slum. Aquest programa comporta una fitxa individual de registre i control diari d'assistència escolar per a cada nen/a, que a més veu compensada la seva presència a l'escola pública concertada amb un sac d'arròs setmanal, que recull la mare de família cada divendres.

El projecte, desenvolupat amb Sisters of Charity of Ste. Anne, té per objecte donar un suport complet a les nenes que viuen a l'orfenat femení d'Ankur, així com mantenir l'edifici. En concret, el projecte cobreix l'allotjament i l'escolarització de les nenes (contractació de professors locals, material escolar i uniformes), el transport als centres escolars, l'alimentació (una dieta equilibrada i nutritiva composta principalment de llet, fruites, verdures i arròs) i l'atenció mèdica. A més, el projecte es preocupa del seu benestar psíquic, mira de donar-los seguretat, suport i ajuda per integrar-se en la societat i arribar a tenir un futur digne.

La residència femenina de Suraksha, gestionada a través de la contrapart Aasara Mumbai, està situada al municipi rural de Neral, a dues hores de Mumbai. Aquest centre construït el 2001 allotja les 34 nenes en situació d'exclusió i abandó, provinents de les gran urbs, i cobreix les seves necessitats bàsiques: residència, alimentació, educació, assistència mèdica i protecció. Com que les carreteres d'accés estan sense asfaltar i a la distància de les escoles, la residència precisa des de fa anys d´un vehicle pel transport escolar i per a les urgències sanitàries. S'ha escollit un vehicle 4x4 amb un cost ajustat i de fabricació local, com el de la foto.

Jornada solidària "Punt de Trobada"

Inaugurada la nova delegació d'Aasara a Palma de Mallorca

"Barcelona-Mumbai. Cooperació al desenvolupament en l'àmbit dels street children"

El dissabte 26 de març tindrà lloc al parc de La Ciutadella de Barcelona una jornada solidària i festiva, organitzada per CAN, en què compartirem espai amb més de 150 ONG. Esperem comptar amb la vostra assistència.

Proyecto Outreach 2

El 17 de febrer va tenir lloc, al Centre Flassaders de Palma de Mallorca, la inauguració de la nova delegació d'Aasara a la capital mallorquina.

A l'acte hi van assistir Teresa Palmer, delegada d'Aasara a Palma, Joan-Anton Pons-Serés, president d'Aasara, els membres de la Junta d'Aasara, Jordi Picó i Montserrat Seda, i les voluntàries Maria Antonia Cantallops i Andra Gulei, a més d'Antonio Muñoz, director de Menors de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), i Andreu Vidal, coordinador de l'IMAS. Diversos mitjans de comunicació es van fer ressò de l'esdeveniment, entre ells, la cadena de televisió IB3 i Ona Mallorca Ràdio.

Així mateix, del 15 al 26 de febrer es va poder visitar en aquest mateix espai una exposició gràfica que recollia els nostres projectes i iniciatives a Mumbai.

Aasara

En el marc del 10è aniversari d'Aasara, que celebrem aquest 2011, el 27 de maig tindrà lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya una taula rodona.

Sota el títol "Barcelona-Mumbai. Cooperació al desenvolupament en l'àmbit dels street children", l'objectiu és debatre sobre el model de cooperació de les ONG participants en l'acte —Aasara, CCDT ADA i Vitamundi— que, basades a Barcelona i gestionades per voluntaris, tenen com a objectiu ajudar a millorar les condicions de vida dels street children de Mumbai, a través de la transferència de recursos de la societat catalana a la societat índia.

Recolza a Aasara des de la xarxa social Facebook clicant aquí. Ja som prop de 2000 simpatitzants a l'espai oficial d'Aasara i hi ha 3.058 adhesions a la causa Help the homeless children of India. També podeu consultar el web d'Aasara a www.aasara.org i el blog http://nensaasara.blogspot.com.


© Aasara News
www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d'Aasara, només has d'enviar un correu a info@aasara.org