Aasara

Número 22 - Març 2013

Actualitat AASARA

Projecte fills i mares oblidats

Projecte fills i mares oblidatsAasara ha iniciat l’any amb un nou projecte d’atenció a nens i nenes fills de vídues. L’objectiu és donar suport directe a infants de dones dels suburbis de Mumbai que, per la seva condició de vídues, es veuen dramàticament afectades per la més absoluta exclusió social.

Aquest projecte queda identificat amb la denominació “In memoriam Maria Lluïsa Farré” perquè ve recolzat per un fons commemoratiu especial. Es tracta d’un fons constituït en record de qui tenia una sensibilitat especial per a les dones desemparades i que havia manifestat la seva voluntat que, part d’allò que hagués aconseguit en vida, es destinés a iniciatives de desenvolupament solidari.

Incorporant la contribució d’Aasara, la nostra acreditada contrapart Ashadeep Association aten entre 10 i 15 d’aquests infants acollits en el seus centres de dia, on reben suport educatiu, alimentació i altres atencions, a més d’unes millors perspectives de futur per a ells. Les seves mares poden concentrar-se en buscar i obtenir un treball que els permeti sortir de la misèria i pujar el seus fills en condicions dignes.

Història de vida

Shabana
Shabana

Cada dia, quan surt de l’escola amb el seu uniforme impecable, la Shabana que té 8 anys, arriba a casa seva amb un somriure. La casa és una habitació que té, amb prou feines, 13 m² on viu amb els seus pares i els seus tres germans.

La mare de la Shabana, Jamerunnisa, ens va explicar que “la Shabana era una nena excessivament tímida i evasiva, que no parlava ni feia res del que feien els nens de la seva edat. No sabíem el que li passava, ningú ens havia informat fins que fa un any ens va visitar la Didi, una treballadora social de Cheshire Home.”

Li van diagnosticar una discapacitat intelectual lleu i, des d’aleshores, ha rebut assistència dels professionals adients, una assegurança mèdica i un certificat per a poder viatjar amb una atenció especial als transports públics. Tot això ha fet possible que ara ja pugui assistir a una escola ordinària. La socialització a l’escola, que fins ara l’hi havia estat impossible, ha tingut un impacte molt positiu en les seves habilitats socials. Es relaciona amb els nens, juga, interactua i participa en totes les activitats. Li encanta dibuixar i pintar i està molt contenta de poder anar cada matí a l’escola.

Shabana forma part del programa de suport a nens amb discapacitats finançat per Aasara.

Sensibilització

Activitats Aaasara a Desembre
Activitats Aaasara a Desembre

El mes de desembre passat, va ser especialment intens per a Aasara. Vam dur a terme diferents activitats per tal de sensibilitzar la societat civil i donar a conèixer els nostres projectes a l’Índia.

• El cap de setmana del 15 i 16 de desembre vam participar a la Fira de Gràcia Solidària amb un stand divulgatiu on també s’hi podien comprar artesania i objectes de l’Índia. Aquests dos dies, la Plaça de la Virreina es va omplir de gent amb esperit solidari, disposada a disfrutar de l’exposició fotogràfica, activitats lúdiques i actuacions en viu.

• Per primera vegada, Aasara va compartir amb d’altres ONG, un espai al Mercat Solidari del Pedralbes Center de Barcelona. Vam rebre molts visitants i estem molt agraïts a totes les persones que van venir a comprar els seus regals solidaris per tal de contribuir en els projectes.

• El dia 23 de febrer, gràcies a la col·laboració de la Companyia de Teatre La Cubana, Aasara va comptar amb una taula de divulgació al Teatre Tívoli durant les dues representacions de “Campanades de boda”, una obra que uneix Catalunya amb l’Índia. Esperem haver-nos apropat a un públic que potser no coneix la realitat dels nens del carrer de l’Índia.

Sabies que...

II Jornada de Voluntariat 18ª Fira per la Terra

II Jornada de VoluntariatAasara està preparant la celebració de la seva II Jornada de Voluntariat. Es farà al matí del dissabte 16 de març a la seu social, Passeig de Sant Joan, 97.

Compartirem amb tots els nostres voluntaris i amb tots els nostres simpatitzants que vulguin venir, un parell d’hores entretingudes, debatint els nostres projectes a l’India i plantejant-nos nous reptes per a ampliar decididament la nostra presència local.


18ª Fira per la TerraPer segon any consecutiu, Aasara estarà present amb un estand divulgatiu en la 18ª Fira per la Terra els dies 20 i 21 d'abril al Parc de la Ciutadella i el Passeig Luis Companys de Barcelona.

Aquesta trobada anual, reuneix entitats d'índole social, mediambiental i sanitària que proposen formes de comportament respectuós, cooperatiu i solidari.

Donatius La Caixa
Ara pots fer directament els teus donatius des de la pàgina d´inici de la web d Aasara.

Canal Aasara a You Tube Aasara a Facebook www.aasara.org


© Aasara News
www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d' Aasara, només has d' enviar un correu a info@aasara.orgSi no veus correctament el butlletí fes clic aquí