Aasara

Número 13 - Febrer 2011

Actualitat AASARA

Nou any, nous projectes

Street children del slum de Dindoshi

Comencem aquest 2011 ampliant fins a 15 el nombre de projectes de cooperació al desenvolupament que portem a terme a Mumbai. A partir del gener, Aasara promou, planifica i financia dos nous projectes adreçats als street children del slum de Dindoshi, on viuen unes 70.000 persones, la majoria en barraques d'uralita, loneta o adob.

D'una banda, l'ampliació d'un taller de confecció per a 10 noies (a la foto superior). Aquest projecte permet a les seves participants desenvolupar una formació professional en l'àrea de la confecció de saris o kurtas, un cop finalitzada l'educació bàsica. De l'altra, Aasara recolza el projecte de consultori mèdic al mateix slum, que dóna la possibilitat als nens de Dindoshi de visitar-se dos cops per setmana amb un metge privat que els administra les cures i medicaments de manera gratuïta.

Així mateix, i seguint amb la voluntat d'expansió d'Aasara, s'ha iniciat un projecte d'atenció integral a 40 nens i nenes amb minusvalies físiques. En concret, Aasara els proporciona classes particulars de reforç i de fisioteràpia i recuperació funcional així com sessions de recolzament familiar amb teràpia comunitària per als pares.

A l'octubre, el president d'Aasara, Joan-Anton Pons-Serès, va supervisar personalment durant tres setmanes tots els projectes en desenvolupament a Mumbai, un dels quals es la residència femenina de Suraksha, situada al municipi de Neral, que acull més de 30 nenes (a la foto de la esquerra).


Street children del slum de Dindoshi

Projecte Outreach 2

10è aniversari d' Aasara

Projecte Outreach 2Fins al maig de 2011, un nou grup de nens i nenes del slum de Jagheswari s'està beneficiant de l'ajut d'Aasara per seguir els estudis de primària a l'escola.

El projecte comprèn el suport integral dels infants, financiant-los la matrícula escolar i proveïnt-los d'aliments, roba i material durant un any. Els nens i nenes participants provenen de famílies hindis, catòliques i musulmanes, i han estat escollits pels seus bons resultats al col·legi.

Enguany, celebrem 10 anys del naixement d'Aasara, un aniversari que volem compartir amb vosaltres, socis, simpatitzants, voluntaris, patrocinadors i col·laboradors.

Així al llarg de l'any, s'aniran succeïnt diversos esdeveniments especials que culminaran en la Nit d'Aasara, un sopar on repassarem la feina feta fins ara i la que ens queda per davant. Esteu convidats a participar en totes les activitats, perquè la vostra col·laboració és fonamental per millorar les condicions de vida dels nens i nenes de Mumbai. Properament, us informarem del calendari d'esdeveniments.

La protagonista del Mes

La protagonista del mes: Naiha

Naina

Naina té 18 anys. Estudia 16è standard, l'equivalent a 4rt debatxillerat, per correspondència. Alhora col·labora en la residència femenina del municipi de Neral, com a supervisora de les nenes que hi viuen.

Naina i els seus quatre germans – Aniket de 9 anys, Archena de 16, Pratnia d'11 i Pretty de 20– van ser tutelats per un tiet llunyà des que ella tenia cinc anys, després que els seus pares moríssin de SIDA.Ara tots viuen a les residències d'acollida d'Aasara.

A la foto: Naina, junt amb dues de les seves germanes que viuen a la residència femenina de Neral.

Sensibilització

Índia aprop

Aasara i Bollywood a Madrid

Bona acollida de la botiga de Nadal

Aasara i Bollywood a MadridEl 16 de novembre va tenir lloc a Madrid l'acte de presentació dels projectes desenvolupats per Aasara a Mumbai, a càrrec de Frederic Callís, vicepresident de l'ONG.

L'acte, que va tenir lloc al FNAC del carrer Callao de Madrid, també va servir per donar a conèixer el llibre Bollywood, de Sara Barrera Barrera i Carolina Velasco.

Bona acollida de la botiga de NadalAquest Nadal la botiga de venda de productes indis d'Aasara s'ha instal·lat a les Galeries Maldà de Barcelona amb una bona acollida.

La recaptació farà possible el finançament de part dels projectes a Mumbai. Moltes gràcies a tots els qui heu col·laborat!


Presentació d'Aasara a Mallorca: del 16 al 30 de febrer se celebrarà la presentació d'Aasara al centre Flassaders (c. Ferreria, 10) de Palma de Mallorca, on s'instal·larà una exposició de tots els nostres projectes. Us hi esperem!


© Aasara News
www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d' Aasara, només has d' enviar un correu a info@aasara.org