AASARA NEWS

Número 12 - Octubre 2010

Actualitat AASARA

Prop de 50 nens es comencen a beneficiar del programa integral d'acollida, nutrició i escolarització a Dilkush

 

A mitjans d'octubre s'inaugurarà la residència permanent per a nens de Dilkush (Gorai), que es va posar en marxa el passat maig. Al juny van començar les classes per als 43 orfes —41 de primària i 2 de secundària— d'entre 4 i 13 anys que formen part del programa d’escolarització, menjar, transport i residència permanent finançat per Aasara i gestionat Sisters of Charity of St. Anne.

 

Rajkumar i Sanjay s'encarreguen de dirigir la residència i totes les activitats que els infants porten a terme. El seu dia comença a les 6 del matí amb una dutxa, seguida de l'esmorzar. A partir de les 8 i fins al migdia segueixen les classes, interrompudes amb estones per al descans, el dinar i la neteja de les instal·lacions (menjador, dormitoris, sales d'estudi i exteriors). A la tarda, els nens tornen a l'escola fins a les 18 h. Després tenen temps per jugar, fer els deures i veure la televisió fins a les 21 h, hora de dormir. Els seus dies lliures són els dijous i el diumenges.

 

La residència compta també amb una cuinera, Pradeep, de 18 anys, i dos tutors, Vijay i Sanjay, que també s'encarreguen de l'atenció als nens. Per tal d'augmentar la motivació entre els infants, se n'han fet tres grups i s'ha establert un sistema de puntuació sobre les diferents tasques que porten a terme a la residència: estudis, esports, disciplina, neteja i pregària. L'objectiu és fomentar el companyerisme i el creixement personal en totes les àrees.

Segon programa d'educació superior "Helplease"
Tots els projectes d'Aasara seran supervisats a l'octubre a Mumbai pel president d'Aasara

 

Després de l'inici de la col·laboració amb Macarism Grup al primer trimestre de 2010, Aasara ha posat en marxa, junt amb la contrapart índia, un segon projecte de formació superior "Helplease" per a nois i noies de la barriada de Jagheswari. L'objectiu del programa és finançar-los els dos últims anys de batxillerat per tal de donar-los accés a la fomació professional. El grup està format per 12 adolescents de diferents religions que rebran uniformes, llibres, matrícula, transport i alimentació així com recolçament per a les seves famílies.

 

Juan Antonio Pons-Serés, president d'Aasara, inaugurarà formalment aquest projecte el 25 d´octubre a Mumbai en el decurs d'un viatge que el portarà a supervisar tots els projectes que l'associació té en marxa a l´Índia. El viatge també servirà per ampliar la col·laboració d'Aasara a altres projectes.

Aasara publica la Memòria 2009 i els nous estatuts

 

Al juny s'ha publicat la memòria que recull tots els projectes desenvolupats per Aasara a Mumbai durant l'any 2009 així com les activitats de sensibilització i comunicació portades a terme a Catalunya l'any passat, l'estat de les nostres finances i el suport social rebut. La pots consultar a través del nostre web http://www.aasara.org en català, castellà i properament també en anglès.

 

D'altra banda, el passat 18 de juliol Aasara va aprovar, en el decurs de l'assemblea extraordinària, els nous estatus que fan de la nostra una associació més oberta a la participació de donants, socis i voluntaris. Pots consultar els estatuts també al web.

Un cop més, gràcies pel teu suport i la teva confiança en Aasara.

Els protagonistes del Mes

David, Chandra i Sachin

Ells són l'exemple que sortir dels carrers i tenir un futur prometedor és possible. David, Chandra i Sachin son 3 dels adolescents que viuen a la residència permanent de nens de Digha, junt al Babu i l'Anil. Amb 21 anys, han deixat enrere un passat sòrdid de famílies desestructurades i de feines com a netejadors de sabates, tasses de té i carrers per dedicar el seu temps a estudiar.

Entre els 8 i els 10 anys van ser acollits per Aasara a Digha, on se'ls va cobrir les necessitats bàsiques i se'ls va donar educació. Mentre un era bo en matemàtiques, l'altra ho era en ciències socials i entre ells s'ajudaven a superar els exàmens.

Ara, segueixen amb els estudis superiors: el David està estudiant informàtica, el Sachin gestió i el Chandra comerç.

 

A la foto, d'esquerra a dreta: Sachin, Chandra, Luís Durán, membre de la Junta d'Aasara, i David a la residència de Digha.

Sensibilització

Índia a prop

Aasara participa a la Festa Major de Gràcia i a la Mercè 2010


Aasara ha participa enguany, per primer cop, en la Festa Major de Gràcia, celebrada del 15 al 21 d’agost. Hem estat presents al carrer Igualada amb un estand de venda de productes indis de comerç just —bijuteria, roba, tés, llibres i altres complements— i amb una exposició dels projectes que desenvolupem a Mumbai.

A més, del 24 al 26 de setembre també hem participat a les festes de la Mercè 2010, en el marc de la 15 Mostra d’Associacions. En concret, hem estat a Plaça Catalunya amb un estand de divulgació i una mostra fotogràfica sobre el projectes que portem a terme a Mumbai. Així mateix, hem comptat de nou amb l'espai de venda de productes indis de comerç just.

Presentació d'Aasara i del llibre Bollywood a Casa Àsia

 

 

El 20 de setembre la seu de Casa Àsia de Barcelona ha acollit la presentació d’Aasara i del llibre Bollywood, de Sara Barrera Barrera i Carolina Velasco, part de la recaptació del qual es destina a Aasara (per la venda de cada llibre, 1 euro).

El president d'Aasara va explicar els diferents projectes que es porten a terme a Mumbai. Per la seva banda, Sara Barrera va donar a conèixer la nova publicació sobre dansa Bollywood que repassa el seu origen i les seves varietats, des de la tècnica de la dansa bharatanatyam fins al bhangra.

Es pot adquirir per 22 € a Cabriolé Dansa (Pg. Manuel Girona, 50 -Barcelona) i a la llibreria Altaïr (Gran Via Corts Catalanes, 616 -Barcelona), entre altres llibreries.

Gran èxit d'Aasara a la xarxa social del Facebook, arrribant a 1.414 simpatitzants en l'espai oficial d'Aasara a www.facebook.com i a 2.876 adhesions a la causa Help the holmess children of India a www.causes.com. Apunteu-vos i recomaneu aquests espais als vostres amics. També podeu consultar el web d’Aasara a www.aasara.org i el blog http://nensaasara.blogspot.com.

© Aasara News www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d'Aasara, només has d'enviar un correu a info@aasara.org