AASARA NEWS

Número 11 - Maig 2010

Actualitat AASARA

Nou programa d’educació superior

 

Aasara ha posat en marxa, junt amb la nova contrapart índia Macarism Grup, un programa d’eduació superior per a 12 adolescents. El projecte dóna la possibilitat a 5 noies i 7 nois de diferents confessions religioses —catòlica, hindi, musulmana i sikh— d’estudiar els dos últims cursos de batxillerat, que a l’Índia deixen d’estar subvencionats per l’estat per ser de pagament.

D’aquesta manera, Aasara tanca el cercle de l’ajut a la formació integral dels nens i nenes dels slums de Mumbai. En concret, els adolescents seleccionats —que han expressat els seu ferm compromís de treure excel·lents resultats— pertanyen al slum de Jagheswari. La foto va ser feta al març de 2010, durant el viatge de supervisió de projectes en curs a l’Índia.

Finalització de la construcció de la residència 24 h per a nens a Gorai

 

Al maig estem d’enhorabona! El dia 25 s'ha posat en funcionament la residència 24 h per a nens orfes de Dilkush, a Gorai, gestionada per Sisters of Charity of St. Anne, una de les nostres contraparts a l’Índia. Des d’Aasara es financiarà durant 3 anys l’escolarització, el menjar, el transport i la residència permanent de 50 nens, en un projecte portat a terme íntegrament per monitors i demés personal indi.

 

Aquest programa se suma als tres projectes de gènere a Mumbai que Aasara desenvolupa junt amb Sisters of Charity of St. Anne i fa possible l'acolliment de nens que, en molts casos, són germans de les nenes acollides a Ankur per aquesta mateixa contrapart.

La protagonista del Mes

La Sítara


Sítara, de només 7 anys, és aquest cop la nostra protagonista.

I és que ha començat a anar a classe, en el marc del projecte d’educació preescolar que Aasara porta a terme al slum de Vithalvadi, amb l’objectiu de poder facilitar en el futur la incorporació dels nens i nenes al sistema educatiu públic.

Tot i la seva timidesa, cada matí Sítara s’apropa a l’escola per seguir una formació bàsica.

Això ha estat possible gràcies també a la inestimable tasca de la Sra Neha, la coordinara d’Aasara al slum, qui ha convençut la mare de Sítara, que treballa en una ferralleria propera, perquè la nena segueixi aquesta formació durant dos anys.

 

Sabies que...

Índia a prop

Aasara ha participat a la Festa del Comerç Just


Per primer cop, hem participat a la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, celebrada dissabte 8 de maig a Barcelona. Hem estat presents amb un estand de venda de productes indis de comerç just, com roba, bijuteria i altres complements i joguines. Així mateix, hem donat a conèixer els projectes que desenvolupem a Mumbai a través d’una exposició. També hem comptat amb una segona carpa dedicada als jocs infantils que incloïa, per una banda, una mostra de joguines del món amb presència especial de les d’origen indi i, de l’altra, un espai per jugar amb jocs tradicionals indis com el tres en ratlla, el Carrom o billar indi i baldufes. Gràcies a tots els que us heu apropat al nostre estand!

Exposició a la seu de la CAN a Barcelona

 

 

Del 27 de maig al 12 de juny Aasara estarà present a la Seu de la Caja Navarra (CAN) a Barcelona (c. Aribau 185) amb una exposició que servirà per donar a conèixer entre els treballadors i clients de l'entitat els projectes que portem a terme a Mumbai.

 

En concret, la mostra fotogràfica recull les condicions de vida a les què estan sotmesos milers d’infants als carrers i slums de Mumbai, alhora que presenta els projectes d’acolliment, educació i alimentació que Aasara porta a terme a la zona, tot oferint una reflexió sobre les opcions de futur d’aquests nens i nenes. La CAN és un dels donants principals d’Aasara, a través del programa Tú eliges: tú decides.

 

Gran èxit d'Aasara a la xarxa social del Facebook, arrribant a 1.200 simpatitzants en l'espai oficial d'Aasara a www.facebook.com i a 2.700 adhesions a la causa Help the holmess children of India a www.causes.com. Apunteu-vos i recomaneu aquests espais als vostres amics. També podeu consultar el web d’Aasara a www.aasara.org i el blog http://nensaasara.blogspot.com.

© Aasara News www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d'Aasara, només has d'enviar un correu a info@aasara.org