AASARA NEWS

Número 10 - Març 2010

Actualitat AASARA

Nou jeep per a emergències al centre Ankur

Les nenes del centre Ankur poden respirar tranquil·les a partir d'ara. Aasara ha finançat un vehicle 4 x 4 (foto de la dreta) de 7 places per poder traslladar les nenes ràpidament a un centre sanitari en cas d'urgència mèdica. És de vital necessitat perquè el transport públic en aquesta àrea de barraques és molt limitat. També els serà molt útil per cobrir les emergències que sorgeixin en aquest centre per a 240 nenes. El gestionen les Germanes de la Caritat (Sisters of Charity), una de les nostres contraparts a Bombai.

 

Millores als centres d'acollida per a nens del carrer

Aasara també ha finançat importants obres de millora a Digha (a la foto de l'esquerra) i a Neral, dos centres d'acollida les 24 hores per a nens i nenes del carrer gestionats per l'altra gran contrapart, Aasara India. S'han instal·lat sostres aillants, armaris nous, i portes de seguretat. I tot, a temps per l'arribada de les plujes monzòniques!

 

El protagonista del Mes

En Shankar

L'objectiu número 1 d'Aasara és donar un futur als nens i nenes del carrer. Si no reben ajut, aquests nens vaguen per les estacions de tren i carrers de Bombai tractant de buscar-se la vida amb petits treballs que els condemnen a la precarietat. Gràcies a Aasara, en canvi, poden fer realitat el més gran dels seus somnis.

És el cas d'en Shankar, orfe de pare i mare, que va arribar al refugi per a nens d'Aasara India als deu anys. Ara en té 16 i l'any que ve, de la mà d'Aasara, podrà començar la formació professional com a enginyer informàtic.

Shankar és molt sociable i empàtic, de seguida connecta amb la gent. És un gran creatiu i destaca per les excel·lents qualificacions acadèmiques. L'any que ve acabarà ja el darrer curs escolar i podrà entrar a la universitat.

Shankar, a més, dóna sempre una mà a la resta de nens d'Aasara com a voluntari i s'ha convertit en un referent per a tots ells. Viu a Digha, el primer centre que va finançar Aasara a l'Índia. Es troba a la ciutat de Thane, a pocs quilòmetres al nord de Bombai.

 

Sabies que...

Col.laboradors actius

L'any 2010 engega amb grans projectes per ajudar els nens i nenes que no tenen res, ni tan sols una família.Un dels nous projectes és d'una gran ambició: obrir un nou orfanat per a 50 nens a Dilkush. Serà gestionat per les Sisters of Charity, que ja disposen d'un centre per a 240 nenes a Ankur. Aasara s'ha concentrat en els centres per a nenes, les més marginades a l'Índia. Ara arriba l'hora d'ampliar les places per als nens. Fins ara, hem finançat un centre gestionat per Aasara India per a 30 infants, i aquest nou centre serà molt important per poder atendre més petits sense família. Aasara també vol ampliar aquest any els programes d'educació als barris de barraques, coneguts com slums.

 

La primera Jornada del Voluntariat d'Aasara ha estat un èxit. Una vintenta de col·laboradors van apropar-se el 12 de desembre a l'oficina de la Caja d'Ahorros de Navarra del carrer Icària de Barcelona. Els participants van poder conèixer amb detall els projectes per al 2010 i van celebrar el creixement d'Aasara amb un vermut. A més, van inaugurar el local nadalenc d'exposició de productes indis al centre comercial de la Vila Olímpica de Barcelona.

 

La causa a favor dels nens del carrer a Facebook, Help the homeless street children of India ja ha rebut és de 2.000 adhesions de tot el món. Ara Aasara té un web en tres llengües www.aasara.org,i continua actiu el blog http://nensaasara.blogspot.com.

© Aasara News www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d'Aasara, només has d'enviar un correu a info@aasara.org