AASARA NEWS

Número 9 - Desembre 2009

Actualitat AASARA

Joan Anton

Nous projectes de cooperació per als nens de Bombai per al 2010

 

Aasara es disposa a començar un any ple de projectes i il.lusions noves per als nens i nenes del carrer de Bombai. El 2009 ha estat esplèndid gràcies a la col.laboració de tots: s'ha iniciat el suport a l'escolarització de 240 nenes de l'orfanat d'Ankur, a qui paguem l'uniforme i els llibres i quaderns, a més del transport escolar (foto dreta). S'ha completat un primer any de nutrició i escolarització de 100 nens i nenes del barri de barraques (slum) de Ganeshnagar, també amb les Sisters de Sainte Anne. S'han continuat els projectes d'Aasara Mumbai per assistir els nens del carrer i acollir els què no tenen família a les residències de 24 hores, i s'han realitzat millores importants a tots els centres: nou teulat tèrmic al centre de nens, pavimentació i rentadora de roba industrial al de nenes... L'any 2010 tirarem endavant més projectes amb l'ajut de tots vosaltres!

 

Els protagonistes del Mes

Els Nens artistes de Digha

Aasara Mumbai, una de les nostres contraparts a Bombai, anima tots els nens del carrer que acull als seus centres per tal que desenvolupin al màxim les potencialitats de cadascú. I vet aquí que ha descobert que alguns dels nens són autèntics artistes. És el cas de Mohar, de 10 anys, orfe de pare i mare (el primer a l'esquerra a la foto). Fa cinc anys que viu a Digha, el primer centre d'acolliment de nens que va obrir Aasara Mumbai i que funciona com a residència les 24 hores al dia.

Com el Mohar, també els companys que apareixen a la foto, Bushan, Vijai i Sunil, no només obtenen excel.lents resultats acadèmics, sinó que són grans pintors i dibuixants, i tenen una gran creativitat per a confeccionar tota mena de manualitats. Tant es així, que enguany els hem demanat si podien crear felicitacions nadalenques originals firmades per a tots els nostres donants, i ells s'han posat mans a l'obra amb els preciosos resultats de la foto.

 

Sabies que...

Col.laboradors actius

Aasara obre un espai de divulgació i exposició aquest Nadal. Del 12 de desembre al 4 de gener, tindreu ocasió de cercar tot tipus d'artesanat indi. Bijuteria, pashmines, joguines i jocs de taula, entre d'altres, que poden ser magnífics regals solidaris per a amics i familiars a canvi d'un petit donatiu. Acosteu-vos al centre comercial de la Vila Olímpica, Avinguda Salvador Espriu n.61 de Barcelona! Per a més informació, podeu trucar al 654383507.

Enguany donants del Grup Privata han volgut acompanyar el president d'Aasara, Joan Anton Pons-Serès, en una de les visites de treball a les diferents contraparts que tenim a Bombai. Durant 10 dies, han passat revista als projectes en curs i han comprovat de primera mà les necessitats dels nens i nenes per tal de concebre noves actuacions.

El 12 de desembre serà, en canvi, ocasió de trobada per a tots els voluntaris d'Aasara, a l'oficina de Caja Navarra (CAN) de l'avinguda Icària 146 de Barcelona, per agrair la contribució feta, celebrar el compromís de tots amb un vermut i conèixer els detalls dels projectes en curs, així com els què ens proposem endegar l'any que ve.

La causa a favor dels nens del carrer a Facebook, Help the homeless street children of India ja ha rebut més de 2.000 adhesions de tot el món. Ara Aasara té un web en tres llengües www.aasara.org,i continua actiu el blog http://nensaasara.blogspot.com.

Aasara News www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d’Aasara, només has d’enviar un correu a info@aasara.org