AASARA NEWS

Número 8 - Setembre 2009

Actualitat AASARA

Inici del curs escolar per a 250 nenes gràcies a Aasara


A setembre podem sentir l'excitació dels nens i nenes del nostre entorn davant l'inici de l'escola: compra de llibres, de llapis nous, de carteres... A milers de quilòmetres de distància, a Bombai, 250 nenes poden també permetre's d'anar a estudi gràcies a l'aportació dels socis d'Aasara. Des del juny, quan comença el curs a l'Índia, Aasara paga el desplaçament en autocar fins a l'escola pública, els uniformes i el material didàctic a les nenes de l'orfenat del centre Ankur de Bombay. Amb aquest projecte, Aasara finança també les classes de reforç cada tarda.

Joan Anton

Nova campanya de sensibilització a través de la loteria. Participeu-hi!

 

Aasara vol animar tots els socis i simpatitzants a col.laborar en la campanya de difusió de l'associació a través de la venda de loteria de Nadal. Oferir loteria als nostres amics, companys de feina i altres persones del nostre entorn és una manera d'explicar la realitat dels nens del carrer de l'Índia i la feina d'Aasara. També podeu demanar a botigues o altres centres que col.laborin en la campanya. Per encarregar els talonaris només cal telefonar al vice-president, Frederic Callís, al número 654 38 35 07.

 

El protagonista del Mes

neelam

L'Aniket

Aquest nen tan eixerit, l'Aniket, ha estat durant molt de temps el més petitó dels infants de la residència que Aasara finança a Digha, al nord de Bombai. Va arribar a Aasara de la mà de les quatre germanes, també assistides per Aasara India. Els pares van morir sense cap familiar conegut a la gran metròpolis de Bombai, on s'havia desplaçat la família. De manera que els petits van acabar buscant-se la vida al carrer.

En arribar a Digha, Aniket estava desnodrit. Però la Maya, la treballadora que amb la dedicació als nens s'ha convertit en una segona mare, va donar-li tota l'atenció i amor. Gràcies a ella, i als suplements vitamínics que va decidir el metge, el petit va créixer en pes i en alegria. Aquest és un exemple de la importància que Aasara dóna al creixement integral del nen, basat en l'amor i en l'estímul per a què els infants guanyin seguretat i sàpiguen treure partit a les seves potencialitats.

Sabies que...

ndia a prop

Els socis i col.laboradors d'Aasara han estat molt actius aquest estiu. Destaquem dos dels actes amb què han volgut donar a conèixer l'associació a Catalunya i ajudar a finançar projectes per als nens de l'Índia. El primer, la Nit del Rock a Girona, organitzada pel matrimoni Estropà, socis d'Aasara. Durant la nit van rebre una quantitat significativa de donacions a favor dels nens i nenes de l'Índia. Un altre acte en què es va poder demostrar com l'esport i la solidaritat poden anar de la mà ha estat la cursa internacional esportiva femenina "Wiar", a la Cerdanya. Gràcies a l'ajut de la nostra donant i esportista Anna Agustí de Girona, es van recollir fons per Aasara.

L'Índia haurà de garantir l'educació gratuïta i obligatòria a tots els nens d'entre 6 i 14 anys, segons ha decidit el Govern. És un gran pas, donat que hi ha 70 milions de nens al país que no van a l'escola perquè es veuen obligats a treballar, perquè viuen en famílies sense recursos o desestructurades, o bé perquè no tenen a ningú, com els nens del carrer. Una de cada tres persones a l'Índia és analfabeta. Feia anys que ONG's com Aasara insistíem en la necessitat de l'escola pública garantida. Ara caldrà fer un seguiment de la promesa. A més, calen encara ajuts als nens per pagar tota la resta de despeses escolars.

La causa a favor dels nens del carrer a Facebook, Help the homeless street children of India ja ha rebut 1.200 adhesions de tot el món. Ara Aasara té un web en tres llengües www.aasara.org,i continua actiu el blog http://nensaasara.blogspot.com.

Aasara News www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d’Aasara, només has d’enviar un correu a info@aasara.org