AASARA NEWS

Número 007 - Juny 2009

Actualitat AASARA

Aasara obre un nou projecte per a l'educació de nenes orfes


A partir d'ara 250 nenes de l'orfanat infantil de Thane-Mumbai podran anar a l'escola i tindran garantides les despeses d'educació gràcies al nou projecte que obre Aasara Barcelona. El projecte inclou el desplaçament en autocar fins a l'escola pública, els uniformes, el material didàctic i classes de reforç cada tarda a l'orfanat. La nostra contrapart a l'Índia serà el centre Ankur de Bombai, amb qui Aasara ja manté un projecte per l'educació i alimentació de nens dels slums (barraques). A aquests projectes s'hi afegeixen els que Aasara té amb Aasara Bombai en 5 centres.

Joan Anton

 

Nous actes per explicar a la societat catalana com viuen els nens i nenes

 

Aasara s'ha marcat com a prioritat no només trobar els fons necessaris per a millorar les condicions de vida dels nens i nenes del carrer de l'Índia, sinó també per acostar-los a la societat catalana. Per això aquest trimestre s'han endegat actes de sensibilització nous. Un d'ells va ser la participació del president d'Aasara, Joan-Anton Serès, al cicle Quin món volem? del Fòrum Altair, Amics de la Unesco i el programa "Tots per tots" de Com Ràdio dedicat a explicar que hi ha molts nens obligats a treballar per a sobreviure o ajudar les famílies. La pobresa vulnera els drets dels infants.

La protagonista del Mes

neelam

L'Aruna

Un dia, l'equip d'Aasara Mumbai a càrrec del telèfon d'emergència del projecte Childline va atendre una de les desenes de trucades que arriben diàriament a través del telèfon gratuït que permet ajudar els nens en dificultats en menys de mitja hora. Va ser així com Aasara va poder ajudar l'Aruna, que vivia sola, sense pares, a l'estació de Kalyan, una ciutat al nord de Mumbai (Bombai). Al món, només hi tenia un un germà més gran, que no podia ocupar-se més d'ella.

L'Aruna, així, arribava a Aasara com molts altres nens: a través del telèfon gratuït Childline. La petita tenia pànic a la foscor i no podia dormir sola. Han passat ja tres anys d'aquella trucada, i ara l'Aruna s'ha adaptat perfectament al centre d'atenció permanent d'Aasara a Neral, una població als afores de Mumbai i molt a prop de les muntanyes.

Des del primer dia l'Aruna va demostrar que era una nena molt carinyosa i sensible. Té una gran sentit de la dignitat i evita buscar protagonismes o cridar l'atenció. Ha deixat les pors enrera: ara és molt extrovertida i xerraire i obté molts bons resultats als estudis.

Sabies que...

ndia a prop

Pots sempre participar a les activitats de difusió d'Aasara, i proposar-ne de noves? Aquest trimestre Aasara ha tingut estand propi l'abril a la fira d'entitats de Gràcia, i el 9 de maig, a la trobada de Caja Navarra que va reunir 15.000 persones al Parc de la Ciutadella. Aasara va comptar, entre d'altres, amb l'actuació de balls indis del grup de dansa de la nostra col.laboradora Sara Barrera. Aasara també va ser convidada a la jornada cultural sobre l'Índia organitzada per l'Ajuntament del Papiol.

El moment de felicitat ha durat poc, i s'ha imposat la dura realitat que viuen els nens del carrer a l'Índia. Rubina, de 9 anys, és l'estrella de la pel.lícula "Slumdog Millionaire", on fa de Latika, la nena que un día queda sense família per un enfrontament entre hindús i musulmans al barri de barraques (slum) on viu. Queda tota sola, i s'arrauleix a la vora de dos nens. I, com passa sovint, és atreta amb llaminaduries cap a una banda de mafiosos que abusen, maltracten i fins i tot mutilen els nens. Per aquest paper, Rubina va guanyar un Oscar de Hollywood. Però ara que ha tornat al barri de barraques, ha vist com la policía li ha enderrocat les quatre parets de llauna de casa seva perquè no tenia permisos...

La causa a favor dels nens del carrer a Facebook, Help the homeless street children of India ja ha rebut 1.175 adhesions de gent de tot el món. Internet és un recurs bàsic per a la divulgació de la tasca d'Aasara. Ara Aasara té un web en tres llengües www.aasara.org,i continua actiu el blog http://nensaasara.blogspot.com.

Aasara News
www.aasara.org
info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d’Aasara, només has d’enviar un correu a info@aasara.org