AASARA NEWS

Monogràfic - Març 2009

La Nit d'AASARA


Més de 250 persones participen a la Nit d'Aasara 2009 a Barcelona

 

L'impuls de solidaritat va moure més de 250 persones fins al casinet d'Hostafrancs a Barcelona el 13 de març. Venien de tota la província, de Girona, de Mallorca, fins i tot de Madrid. Volien conèixer de primera mà els projectes d'ajut als nens del carrer de l'Índia. I alhora, saber com s'hi podien implicar.

Era una nit especial i la immersió a l'Índia va ser total. Des de la gastronomia índia del sopar, fins a les mostres d'artesania i els vídeos, fotos i powerpoints de divulgació, així com música clàssica del país en directe, de la mà d'un mestre: Tapan, que poques setmanes abans havia actuat a l'Auditori.

Aasara

Els protagonistes de la Nit

neelam

Aasara i els nens de Slumdog Millionaire

 

Les imatges punyents de Slumdog Millionaire, la pel·lícula que enguany ha guanyat vuit Oscar, van estar presents en la ment de molts a la Nit, perquè no en va Aasara es dedica en cos i ànima als mateixos protagonistes del film: els nens del carrer de Bombai. Nens que podrien ser un germà, un fill, o un nét nostres, però que han tingut la dissort de créixer en un ambient on manca tot, fins i tot una família. I que són captats per gent que només els veu com una font d'enriquiment, i que no dubta fins i tot a mutilar-los.

Durant la Nit, Aasara va explicar com aquests nens corren a canviar la seva vida quan Aasara els ofereix la mà. Es van explicar els projectes que finança l'entitat a Bombai, així com el model d'ONG a Barcelona: una entitat formada per professionals de diferents àmbits que aporten el seu temps i coneixements gratuïtament i que no té, per tant, cap despesa de salaris, viatges o estructura. I, alhora, una ONG solvent, que dóna suport a contraparts d'acreditada trajectòria i prestigi. Divendres es va poder comprovar que Aasara és una tasca compartida per moltes persones que uneixen esforços i il·lusions. Una tasca ben feta i reconeguda per la Federació Catalana d'ONGD's, la Generalitat de Catalunya i l'Estat, que l'han declarat Entitat d'Utilitat Pública. I que espera comptar cada dia amb l'impuls de nova gent que comparteixi la missió d'Aasara: donar un futur als nens del carrer.

Gràcies!

Ben aviat...

La Nit ha estat possible també gràcies a la solidaritat de moltes empreses. Han patrocinat la Nit o ens han cedit productes gratuïtament: La Caixa, Cava Alsina & Sarda, Bodegas Pedro Masana, l'Ajuntament de Barcelona, Salvador Serra,Tapan Musical Center, La Vanguardia, Revista Altair, Filmax, Colornet, Han tingut amb Aasara una especial atenció: Restaurant Rani, Tècnics Serveis Audiovisuals,Gràfiques Mercurio,Eurocopias 2000, RBA, Londji.

Professionals que han col·laborat desinteressadament: Jordi Picó (film) Joan A.Pons-Seres (fotos). Helio Lozano, Xavier Torrent i Edicions Lavínia (disseny).

Els amics d'Aasara teniu dues cites a ressenyar al calendari:

-El 18 i 19 d'abril Aasara participarà a la

Fira d'Entitats de Gràcia. L'organitzem els membres del programa Gràcia Solidària de l'Ajuntament de Barcelona. Serà al passeig Sant Joan de Barcelona, durant tot el dia. Hi haurà una mostra d'artesania índia i us podrem explicar de primera mà els darrers projectes.

-El 9 de maig Caja Navarra organitza les Jornades de Voluntarietat VOLCAN. Aasara participa amb un estand propi al Punt de Trobada, al Parc de la Ciutadella.

Us hi esperem!

Gràcies a les traduccions del professional Eddy Michaels (Blue Planet), Aasara ja ha estrenat la versió en anglès del web www.aasara.org,que s'afegeix a les versions en català i castellà. A més, continua actiu el blog http://nensaasara.blogspot.com, un espai de comunicació i divulgació de tot el que es cou a l'Índia en general i a Aasara en particular. Els nens del carrer també tenen causa a Facebook, que ha rebut en poc temps prop de 750 adhesions.

© Aasara News
www.aasara.org
info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d’Aasara, només has d’enviar un correu a info@aasara.org