AASARA NEWS

Numero 006 - Març 2009

Actualitat AASARA

El 13 de març tenim la nostra gran cita anual a Barcelona: la Nit


Aasara convoca el divendres 13 de març la gran Nit, una ocasió per presentar els darrers projectes de l'associació. És un sopar solidari on els 25 euros de l'entrada es destinen als projectes, però també és una immersió a la cultura índia. La gastronomia és d'aquest país asiàtic, i també hi haurà convidat el músic Tapan Bhattacharva, que ens delectarà amb un concert de sitar i tabla. Aixímateix hi haurà una exposició i venda d'articles indis. El centre de la festa, amb tot, és l'exposició de la crua realitat dels nens del carrer i els projectes per ajudar-los.

Aasara amplia horitzons a Bombai

i col·labora amb el centre Ankur

 

Aasara Barcelona ha endegat el febrer un projecte engrescador: el programa d'escolarització i nutrició per a nens de barris marginats. S'ofereix a 100 nens dos gots de llet al dia i un quilo d'arròs a la setmana a canvi d'inscriure's a l'escola. Els nens atesos són del barri de barraques de Ganeshnagar, a Bombai.
És el nostre primer projecte amb el centre Ankur Children's Home, gestionat per les Sisters of Charity of Sante Anne, amb més de 50 anys de presència a l'Índia. La resta de projectes a Bombai els gestiona la nostra principal contrapart, Aasara India.

Estrenem terreny per a la futura gran residència per a nens


Els nens de Bombai atesos per Aasara India tindran, per fi, una residència en condicions, com la de les nenes. Després de l'important esforç que ha suposat per Aasara Barcelona la cerca de fons per a construir i mantenir el centre de nenes a Neral, ara ha aconseguit comprar un terreny, molt a prop, per als nens. Com és costum, s'ha inaugurat amb el tradicional Bhoomi Puja, que inclou la plantació d'un cocoter, en aquest cas pel director d'Aasara India, Joe d'Gama. També s'ha inaugurat el pou d'aigua. Ara Aasara buscarà fons per a construir l'edifici.


La protagonista del Mes

neelam

La Sakshi


Tenia tres anys quan va arribar a Aasara, el novembre de 2006. No parlava ni una sola paraula, però tenia una mirada màgica, i una alegria i unes ganes de viure que van robar el cor a tots. Les altres nenes del refugi d'Aasara a Neral, als afores de Bombai, es barallaven per jugar amb ella. Era com la germaneta petita de les altres nenes, que tenen entre 6 i 15 anys. La Sakshi té una petita discapacitat psíquica i això ha fet que les autoritats competents hagin determinat que per edat i condició, no és apta per a ser adoptada.

A Aasara, però, Sakshi ha trobat una nova vida. Lluny, doncs, de la misèria que pateixen a les estacions de tren miles d'altres nens de l'Índia, condemnats a la indefensió i al possible abús de màfies -potser heu vist Slumdog Millionaire-.

La Sakshi, diuen tots els què la coneixen, té un encant especial i és molt difícil veure-la i que no desperti una cosa molt bonica dins teu. Ara ja parla, gràcies a la paciència i amor del Luis i la Sílvia, els socis d'Aasara Barcelona que es van ocupar especialment d'ella durant la seva llarga estada a Neral. Ara és una nena molt espavilada.

Sabies que...

ndia a prop

Caja Navarra ha inclòs aquest any dos nous projectes d'Aasara al seu programa de Banca Cívica, que permet als clients de l'entitat fer aportacions a ONG's de cooperació al desenvolupament. Un d'ells és el finançament d'una classe en un suburbi de Bombai, Vitalvadi. L'altre és contribuir a equipar el centre d'acollida 24 hores de nenes del carrer sense família, a la ciutat de Neral, al nord de Bombai.

Més informació:

http://www.cajanavarra.es/ca/

La pel·lícula Slumdog Millionaire, que ha guanyat 8 òscars de Hollywood i que acaba d'arribar a les cartelleres, és una manera molt interessant d'aproximar-se a la realitat dels nens del carrer. Encara que sigui esgarrifós i pugui semblar ficció, és cert que molts nens orfes són captats per màfies que els arriben a mutilar. Aasara treballa per evitar-ho.

Aasara ja ha estrenat la versió en castellà del web www.aasara.org,i durant el mes de març també estrenarà la versió en anglès. A més, continua actiu el blog http://nensaasara.blogspot.com, un espai de comunicació i divulgació de tot el que es cou a l'Índia en general i a Aasara en particular. Els nens del carrer també tenen causa a Facebook, que ha rebut nombroses adhesions.

Aasara News
www.aasara.org
info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d’Aasara, només has d’enviar un correu a info@aasara.org