AASARA NEWS

Numero 005 - Desembre 2008

Actualitat AASARA

Aasara estreny llaços amb els projectes solidaris de Caja Navarra


Caja Navarra ha convidat Aasara a participar en la jornada festiva i divulgativa que ha organitzat aquesta tardor al Parc de la Ciutadella de Barcelona per presentar el seu costat més solidari. L'entitat bancària donava a conèixer el seu programa de Banca Cívica que permet als clients fer aportacions a ONG's de cooperació al desenvolupament, entre elles Aasara. Moltes famílies es van apropar al taulell d'Aasara per conèixer de primera mà la tasca en favor dels nens i nenes de l'Índia.

Més informació: http://www.cajanavarra.es/ca/

 

L'empresa Privata patrocina dues noves aules als barris més pobres


L’empresa Privata ha patrocinat dues noves aules d’acollida als slums o suburbis de Bombai. En aquestes aules s'imparteix educació bàsica per als nens que altrament no aprendrien a llegir o escriure ni adquiririen molts altres coneixements essencials per a sobreviure econòmicament. A més, els nens que van a classe reben un àpat diari. Es tracta d'un dels projectes d'Aasara de més èxit. Les aules patrocinades per Privata varen ser inaugurades pel president d’Aasara, Joan Anton Pons-Seres.

www.aasara.org/projectes-actuals.html

La Vila Olímpica de Barcelona, escenari de solidaritat amb Aasara


El centre Shiatsu Zen ha organitzat una nova marató solidària per als nens de l'Índia. Ha dedicat a Aasara la recaptació de tot un dia dels tractaments per al benestar físic que realitza al centre comercial de la Vila Olímpica. A més, aquestes festes de Nadal i Reis, Aasara mantindrà obert al mateix centre un espai de divulgació on podreu trobar tot tipus d'objectes curiosos, joguines, articles de vestir, bijuteria, etc, a canvi d'un petit donatiu. El centre comercial de la Vila Olímpica és a l'avinguda Salvador Espriu núm 61 de Barcelona.

El protagonista del Mes

neelam

La Neelam


Aquesta és la primera foto que li vam fer a la Neelam ara fa sis anys, quan la vam trobar sola i amb la mirada perduda en una estació de Bombai. Té una germana, Prianka, i les dues anaven soles, abandonades, i amb els vestits i els cabells esparracats. Però gràcies a Aasara, ara la Neelam i la Prianka són dues nenes que volen menjar-se el món. Les dues van rebre al principi una primera atenció al centre de dia que Aasara té a l'estació de Kurla, al centre de Bombai. Poc després van voler anar al petit centre d'atenció permanent d'Aasara a Digha (als afores de Bombai) per poder anar a l'escola. Quan Aasara va poder construir un centre més gran per a nenes a Neral (al nord de Digha), gràcies també a l'ajut de l'ONG Manos Unidas, la Neelam i la Prianka van poder viure i estudiar en millors condicions. Ara Neelam vol ser metge i Prianka, policia. Elles són un petit símbol de les grans victòries d'Aasara: amb l'ajut de tots podem canviar la vida de molts nens, cadascun amb la seva pròpia història.

Sabies que...

ndia a prop

A l'Índia no tota la població està dividida en castes. També hi ha els Adivasi, que són descendents de les primeres poblacions de l'Índia. Ara bé, molts d'ells estan marginats.

Aasara ha estat convidada a participar en una taula rodona a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, el passat 6 de novembre, sobre els problemes d'aquesta part de la població índia.

L'Institut Valencià d'Art Modern presenta Índia Moderna. Art i cultura al subcontinent indi (1857- 2007) la mostra més important feta mai a Espanya sobre l'art modern i contemporani de l'Índia. Fins al febrer s'hi podran veure 500 obres d'un període de dos segles fetes per més de 100 artistes. Hi han participat Casa Àsia i el Ministeri de Cultura.

Aasara ha estrenat el blog, http://nensaasara.blogspot.com, un nou espai de comunicació i divulgació de tot el que es cou a l'Índia en general i a Aasara en particular. Si l'afegiu als Favorits del vostre navegador, us sentireu molt més a prop de l'Índia i de les activitats solidàries. Aasara està actualitzant també els continguts del web www.aasara.org, i treballant per oferir-lo en més idiomes, de manera que aviat el podreu consultar en castellà i anglès, a més de català.

Aasara News
www.aasara.org
info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d’Aasara, només has d’enviar un correu a info@aasara.org