Aasara

Número 21 - Desembre 2012

Actualitat AASARA

Perspectives per al 2013

Perspectives per al 2013Acabem de visitar la nostra contrapart Ashadeep Association de Mumbai i hem supervisat els projectes que financem: un de tailoring per a 30 noies i el de l’ambulatori mèdic que Ashadeep té al seu Centre del slum de Dindoshi.

La filosofia d’aquesta contrapart coincideix plenament amb la nostra ja que, als seus 7 centres de dia, dóna acollida a més de 800 nens i nenes. Aquests nens són, majoritàriament, fills de mares solteres, abandonades, repudiades, vidues o amb un marit en situació de dependència total.

Acollint aquests nens i nenes que viuen en una situació de pobresa extrema, també estem donant suport a les seves mares que s’han de dedicar a treballar per mantenir un domicili estable on acollir els seus fills.

Gràcies a la seriositat i el rigor de les nostres relacions, al 2013, Aasara continuarà col·laborant amb Ashadeep Association, per tercer any consecutiu. Continuarem cofinançant projectes molt singulars d’atenció i protecció a la infància més desfavorida, ampliant així la nostra presència i cobertura geogràfica a la ciutat de Mumbai.

Història de vida

Puja Subhash Gosavi
Puja Subhash Gosavi

La Puja va arribar a Surakhsa, la nostra residència femenina al poble de Neral, quan tenia gairebé 5 anys, procedent de l’estació de tren de Thane a Mumbai. És òrfe i sense cap referent familiar.

Uns trets molt destacables de la Puja són que té una mirada molt dolça i un caràcter extremadament carinyós. Estudia a l’escola Z.P. Dhamote situada prop de la residència i obté uns resultats acadèmics excel·lents.

És una nena molt activa, li agrada molt cantar i ballar, tant és aixi que ha participat en nombrosos concursos de ball interescolars. Té molta traça per fer manualitats, fa braçalets i collarets i és molt bona pintant amb aquarel·les.

Té una predisposició especial per ajudar a les nenes més petites, les orienta i les mima.

Sensibilització

Nadal Solidari Exposició Fotogràfica de les entitats de GRÀCIA SOLIDÀRIA

Nadal SolidariAquest any, malauradament, no podem comptar amb l’Espai Aasara on molts de vosaltres adquirieu habitualment els vostres regals solidaris. Si els voleu continuar adquirint ens trobareu els propers dies 15 i 16 de desembre en un stand a la Fira Solidària de Nadal juntament amb les altres entitats de Gràcia Solidària..


On:
Plaça de la Virreina del barri de Gràcia.

Dies i horaris:
Dissabte 15 d’11h a 21h i Diumenge 16 d’11h a 20h.

Us hi esperem amb una gran varietat d’objectes i productes de l’Índia!
Aquest Nadal, feu regals solidaris. Amb aquest gest tan senzill ajudeu molt!

Participación de Aasara en la EXPOSICIÓN FOTOGRÁFICA de les entidades de GRÀCIA SOLIDÀRIAJa podeu venir a visitar la selecció d’obres presentades al 1er Concurs Fotogràfic Gràcia Solidària. Des del 23 de novembre fins al 10 de desembre les fotografíes estaran exposades a la sala d’exposicions de la seu del Districte de Gràcia (Pza. de la Vila, num 2, baixos) de dilluns a divendres de 8h30 a 20h. L’entrada és gratuita.

És una bona oportunitat per a poder disfrutar d’unes magnífiques imatges de les zones geogràfiques on, les entitats que formem part de Gràcia Solidària, desenvolupem diferents projectes de cooperació.

Els premis es lliuraran a l’acta de clausura, el 10 de desembre a les 20h. Hi esteu tots/es convidats!

Sabies que...

 

Diwali o la Festa de la llumDiwali o la Festa de la llumEl 12 de novembre es celebra a l’Índia el Diwali o la Festa de la llum (també anomenada Divali o, en sànscrit, Deepavali o Deepawali) que és l’entrada de l’any nou hindú, una de les nits més alegres i significatives del calendari de festes de l’Índia.

No té un dia fix per a la seva celebració que s’escau entre mitjans d’octubre i de novembre, en funció del calendari lunar. És una festa religiosa que a l’Índia celebren diferents religions: l’hinduisme, el budisme, el sijisme i el jainisme.

La divinitat que presideix aquesta festa és Lakshmi, l’esposa del déu Vishnu. Ella és qui atorga la prosperitat i la riquesa, per això és especialment important per a la casta dels comerciants (vaisyas). També el déu Ganesha és especialment honorat aquest dia.

A la festa del Diwali, que dura quatre dies, les cases es netegen d’una manera especial i es guarneixen amb diferents ornaments i llums d’oli o espelmes que s’encenen al vespre. S’acostuma a celebrar un àpat amb plats molt saborosos i amb dolços. La gent es posa els seus millors vestits, es fan regals a les persones amigues i als familiars. També es fan jocs i focs artificials. És el moment de renovar els llibres de comptes, fer neteja general, renovar alguns estris de la casa, pintar-la i decorar-la per a l’any que comença.

Donatius La Caixa
Ara pots fer directament els teus donatius des de la pàgina d´inici de la web d'Aasara.

Canal Aasara a You Tube Aasara a Facebook www.aasara.org


© Aasara News
www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d' Aasara, només has d' enviar un correu a info@aasara.org

Si no veus correctament el butlletí fes clic aquí