Aasara

Número 19 - Juny 2012

Actualitat AASARA

Taller de tall i confecció finançat pel nostre patrocinador Privata

Taller de tall i confecció finançat pel nostre patrocinador PrivataPrivataAasara recolza els processos de desenvolupament de les dones a l'Índia i la igualtat de drets i d'oportunitats. Per això, en el 2012, ha prorrogat el taller de formació professional de tall i confecció al centre de dia de Dindoshi, gràcies a la important col·laboració de l'empresa PRIVATA. Un exemple de patrocini i de responsabilitat social corporativa, que desitgem serveixi de model per a altres empreses decidides a recolzar projectes socials.

El taller de tall i confecció té una durada de 9 mesos i hi assisteixen 15 joves d'aquesta barriada. Aquest curs de capacitació laboral destinat a les dones és una excel·lent eina que incrementa els seus coneixements, i els permet desenvolupar-se amb autonomia i amb major seguretat. D'aquesta manera, tindran més facilitats per accedir a un treball i poder així aportar recursos econòmics i enfortir la seva economia familiar.

El protagonista del Mes

Raju Chavan
Suraj Ramesh Koli

Raju té 12 anys, un gran somriure i molt carisma, per això és el líder natural dels quaranta-vuit nens que viuen en Dilkhush, la residència masculina gestionada per les Sisters of Charity of St. Anne.

Al contrari que molts dels seus companys, Raju no és orfe. No obstant això, els seus pares no es poden fer càrrec d'ell, ja que el seu pare pateix una esquizofrènia i la seva mare treballa i s'ocupa del seu fill gran que està malalt.

Raju somia amb estudiar medicina i convertir-se en metge per poder guarir a la gent. Té un caràcter molt extrovertit, i és molt col·laborador i participatiu en la vida de la residència.

Sensibilització

17ª Fira per la terra

Sabies que

17ª Fira per la terraPer primera vegada, Aasara ha participat en la 17ª FIRA PER LA TERRA que va tenir lloc els dies 21 i 22 d'abril al Parc de la Ciutadella i al Passeig Lluís Companys de Barcelona. Aquesta trobada anual reuneix entitats d'índole social, mediambiental i sanitària que proposen formes de comportament respectuós, cooperatiu i solidari.

Gràcies a la privilegiada ubicació del nostre estand, milers de visitants es van apropar a conèixer els projectes que desenvolupem a Mumbai, així com l'exposició d'una nodrida selecció de joguines artesanals índies i, anticipant-nos al Dia de Sant Jordi, llibres relacionats amb l'Índia.

17ª Fira per la terraA més, per a l'ocasió, vam organitzar tallers de manualitats pels més petits. Va ser un èxit rotund i no ens van deixar descansar ni un sol moment!

Malgrat la pluja intermitent i la pols que ho cobria tot, vam fer noves amistats i vam rebre la visita de simpatitzants d'Aasara, desitjosos de gaudir d'un cap de setmana de solidaritat, comerç just, dansa, música, salut, artesania i gastronomia.

Es calcula que a l'àrea metropolitana de Mumbai hi viuen més de 100.000 nens i nenes al carrer. Des de fa 10 anys, Aasara es dedica als street children principalment a Thane, ciutat suburbial del gran Mumbai amb 5 milions d'habitants.

La pobresa és una malaltia que ho va destruint tot a poc a poc. La llar deixa de ser un lloc feliç i es convertiex en un infern. Els nens són els qui més en pateixen les conseqüències.

Molts fugen de casa o els n'expulsen. Un cop al carrer, sovint són maltractats i explotats per adults sense escrúpols que els organitzen en grups i els obliguen a recollir materials de rebuig com paper, plàstic o cartró. Se n'aprofiten i els paguen una misèria.

Aproximadament el 80 % dels nens a l'Índia – n' hi ha més de 300 milions– perden la seva infància i pateixen situacions molt doloroses i difícils. Segons dades de l'UNICEF, actualment a l'Índia hi treballen entre 75 i 90 millions de nens.


Sabies que

Donatius La Caixa
Ara pots fer directament els teus donatius des de la pàgina d´inici de la web d Aasara.

Canal Aasara a You Tube Aasara a Facebook www.aasara.org


© Aasara News
www.aasara.org / info@aasara.org
Si no vols rebre més informació d' Aasara, només has d' enviar un correu a info@aasara.org