Blog PROiNFANTS

Aquest és el blog de l’associació PROiNFANTS

13 abr

Tendresa i dedicació a la residència infantil DILKUSH: la història d’Amardeep Lakra

Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 13.04.24

En un racó humil de la barriada de Gorai, a Mumbai, hi ha la residència DILKUSH, una llar que ha estat refugi i esperança per a 40 nens entre 6 i 16 anys durant més d’una dècada. Finançada per PROiNFANTS, aquesta residència acull petits orfes o sense referents familiars dels slums propers a Ankur, seu de la contrapart Sisters of Charity of Sta. Anne, situada al districte de Mira Road, a la perifèria bulliciosa de la ciutat de Mumbai, on la població supera els 20 milions de persones.

Entre aquests nens, destaca la història d’Amardeep Lakra, un jove amb un esperit humil i una determinació indestructible. Estudiant de penúltim any de secundària, Amardeep enfrontava desafiaments visuals intermitents causats per la pressió escolar i altres factors psicològics. No obstant, la seva prova més important va arribar en vigílies del seu examen final, quan una crisi de pèrdua de visió amenaçava de truncar les seves aspiracions acadèmiques.

Va ser llavors quan Sister Cecilia Kokia, responsable de la residència DILKUSH i de l’escolarització, va desplegar una veritable carrera a contra temps per a garantir que Amardeep tingués l‘oportunitat de poder realitzar l’examen. Amb esforç i determinació, ella va coordinar una sèrie de gestions públiques al College, Departament d’Educació, i al seu propi col·legi, per aconseguir el suport, autoritzat en aquest cas, d’un estudiant aliè a l’assignatura, que pogués transcriure les preguntes que Amardeep respongués al mateix examen col·lectiu, cosa que després d’hores de trucades i desplaçaments va acceptar fer l’estudiant Sahjad Salluiddin amb la tutoria del College.

Amardeep va poder superar amb excel·lència aquesta difícil prova i avançar a la següent etapa educativa de XII de Secundària. La seva història a la residència DILKUSH és un testimoni commovedor de com l’amor i la solidaritat poden obrir portes i transformar vides enmig de les adversitats.

No Comments »