30 jun
La Hasina i l’ambulatori mòbil de PROiNFANTS
Artículo de Actualitat PROiNFANTS, PROiNFANTS on 30.06.16
La Hasina és una nena que va néixer amb una malaltia que li afectava la llengua, el coll i l’espatlla. Els tenia sempre inflamats, la llengua ja no li cabia a la boca i no l’hi parava de créixer. Li havien de donar el menjar per un cantonet a la boca i tot liquat. Els pares no podien pagar un metge i la van portar a l’ambulatori mòbil de PROiNFANTS.
Com es va curar la Hasina.
Els pares de la Hasina viuen al barri de barraques de Kasshigaon. Procedeixen d’Utar Pradesh, un dels estats més pobres de l’Índia i encara no han trobat feina.
Quan la van portar a l’ambulatori mòbil, des d’aquest projecte, van demanar informació a Barcelona per fer-ne el diagnòstic i el tractament adequats. El Dr. Algara, un bon amic de PROINFANTS, va tenir un interès especial per aquesta nena i va explicar on l’havien de portar i que s’hauria de fer amb la Hasina per poder curar-la.
Després de dos anys i mig de tractament i seguiment de la millora per part de les sisters of charity, contrapart responsable de l’ambulatori mòbil, La Hasina ja pot anar a l’escola i menjar com qualsevol altre nen.
Com assistir ambulatòriament una barriada extrema de Mumbai.
Al districte de Mira Road a Mumbai s’assenten entre d’altres, dues comunitats irregulars de barraques provinents del món rural: Laksmi i Kasigaon, amb 10.000 residents aproximats cadascun. Aquests “slums” estan constituïts per agrupacions familiars que al seu dia van emigrar al gran Mumbai i es van assentar en aquest districte emergent de barriades- slums mínimament consolidades i properes al procés d’urbanització galopant de l’àrea, on trobaven el seu mitjà de vida principalment en la construcció.
Després de l’imparable desenvolupament urbà, aquests “slums” inicials s’han vist successivament afectats pel desplaçament i expulsió forçosa dels residents, al voler recuperar l’administració municipal i els suposats propietaris locals, els seus terrenys per a la construcció de nous habitatges o d’accessos i vials urbans.
Aquestes comunitats es veuen així obligades a passar dels assentaments de barraques on residien agrupades des de la seva arribada a Mumbai, a territoris d’extrarradi, desconeguts per a ells, en els quals ocupen “casamates” de llautó-uralita o tendals de camions abandonats.
En aquests assentaments irregulars hi ha manca de tots els serveis bàsics, amb absència de subministrament regular d’aigua, electricitat, xarxa de sanejament i falta també de subministraments alimentaris de proximitat.
Aquest projecte finançat per PROiNFANTS permet que la nostra contrapart Sisters of Charity of St. Anne , acudeixi 6 matins per setmana amb una camioneta-van habilitada com a unitat de medicina assistencial ambulatòria, a dues àrees de desplaçats “slums”, on una infermera i una ajudant atenen i mediquen “in situ” infants i dones amb malalties virulentes derivades de la manca d’higiene i desnutrició, com per exemple ferides infectades; inflamacions per luxacions; cops o caigudes; dermatitis extremes; malària en diversos graus; diarrees i disfuncions intestinals de tot tipus, facilitant-los cures tòpiques a l’ambulància, medicació tòpica “gratuïta” i consells d’ús, portant un control del seguiment dels nens visitats. La camioneta-Van, en propietat, ha estat modificada per a medicalitzar-la a efectes de poder desplaçar-se diàriament a aquests assentaments irregulars. El conductor és un xofer professional que coneix i pot accedir als “slums” que no tenen infraestructura de vials i el terreny dels accessos i “carrers” està absolutament en precari, ple de cascots, sots i sovint impracticable en època de monsons.
<< VOLS COL·LABORAR? FES UN DONATIU >>